MOKYKLOS DIENA

posted in: Naujienos | 0

Išaušo rugsėjo 26 diena – mokyklos bendruomenės laukiama Mokyklos diena, kuri šiais metais švenčiama kartu su Europos kalbų diena ir pavadinta „Opa opa per Europą“. Dauguma jau žino, jog ši tradicinė šventė Mokyklos diena – visada kupina džiaugsmo, puikios savijautos ir bendrystės jausmo.

Savaitės pradžioje klasių seniūnai burtų keliu ištraukė šalies pavadinimą, kurią atstovaus Mokyklos dieną. Trečiadienio rytą galėjai pastebėti, kad mokiniai turėjo įsisegę atstovaujamos šalies vėliavą, kiti buvo apsirengę drabužiais, kurie savo spalvomis priminė vieną ar kitą šalį. Netradicinės pamokos vyko visose mokyklos erdvėse: klasėse, aktų ir sporto salėse, muzikos kabinete. Pradinukai suko savo galveles dalyvaudami KAHOOT viktorinoje „Europos šalių vėliavos“. Šalių pristatymus 1-2 klasės mokiniams paruošė mokytojos, o 3-4 klasių mokiniai pasiruošė savarankiškai. Iš pristatymų mokiniai sužinojo daug įdomių faktų apie atstovaujamą šalį ir kūrė koliažus, gamino vėliavėlių girliandas.

Po pietų į mokyklos kiemą sugužėjo visa mokyklos bendruomenė. Visi sušoko mokytojo Šarūno išmokytą graikų šokį „Sirtakį“, o muzikos mokytoja Ligita išmokė mokinius pasisveikinti keliomis kalbomis. Niaukiantis dangui ir žadant lietų, Mokyklos dienos veiklas – sportines rungtis ir mugę, kuriose dalyvauja kiekvienos klasės bendruomenė, nutarta perkelti į mokyklos erdves. Tėveliai kartu su vaikais varžėsi rungtyse „Bėk, pelyte, vandenėlio!“, „Sužvejok uotą“, „Stalo futbolas picos dėžėje“, „Skrydis“ ir kt. Dėkojame Mokyklos dienos organizatorėms mokytojoms Vitai, Editai, Gražinai P., Tomai ir Irenai.

Bendra veikla kuria draugišką ir šiltą bendravimą, stiprina mokyklos bendruomenę, padeda suprasti mokyklos vertybes.