Konkurso „Kita forma“ apdovanojimai

posted in: Naujienos | 0

Konkursas „Kita forma“ – tai jau septintus metus vykdoma iniciatyva, skatinanti Lietuvos moksleivius į savo aplinką pažvelgti kūrėjo akimis ir namuose randamus medžiagų likučius bei nereikalingus daiktus paversti vėl naudojamomis namų ar mokymo įstaigų dekoro detalėmis, interjero akcentais, aksesuarais, baldais, žaidimais, dovanomis ar kitais jų pačių sukurtais daiktais. „Projektas ypatingas tuo, kad leidžia praktiškai pajusti, kad turint noro ir kūrybinio polėkio daikto gyvenimą iš linijinio – turinčio pradžią ir pabaigą, galima paversti nesibaigiančiu, uždaru ratu.“, – sako iniciatyvos „Kita forma“ renginio koordinatorė Liepa Vaitkevičiūtė.

 

Lapkričio 30 d. įvyko konkurso  „Kita forma“ apdovanojimai  Adomo Mickevičiaus bibliotekoje. Čia vyko į antrą etapą patekusių mokytojų bei mokinių laimėjusių prizines vietas apdovanojimai. Iš Vilniaus „Žiburio“ pradinės mokyklos į konkurso antrą etapą pateko net penki darbai iš skirtingų klasių, vadovaujamų mokytojų: Editos (4d), Vitos (4a),   Irenos (4b), Linos (2c) bei Tomos (2d).

Komisija nusprendė, kad šiemet geriausiai ekologines idėjas eko objektų kategorijoje atskleidė 4b klasės mokinės Agotos darbas „Išgelbėtas vėžiukas“. Žaidimų kategorijoje laurus skynė  2c klasės mokinių grupinis darbas „Lėlių namai“.