Lietuvos mokyklų žaidynės

posted in: Naujienos | 0

Šiemet į Lietuvos mokyklas sugrįžo didžiausias bendrojo ugdymo mokyklų moksleiviams skirtas projektas – „Lietuvos mokyklų žaidynės“. Kuriose dalyvavo ir Vilniaus „Žiburio“ pradinė mokykla. Žaidynių tikslas – per sportą ugdyti sąmoningą ir aktyvų žmogų, suprantantį fizinio aktyvumo ir sporto svarbą, didinti fiziškai aktyvių mokinių skaičių Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklose.

Po beveik metų pertraukos vėl vykusių žaidynių metu dalyviai buvo kviečiami vykdyti pasirinktų sporto šakų varžybas, išbandyti inovatyvias sporto šakas ar veiklas susijusias su fizine veikla, organizuoti ir įgyvendinti sporto šventes mokyklos bendruomenėse. Vilniaus „Žiburio“ pradinėje mokykloje vyko: mankštos mėnesis, šaškių varžybos, estafečių  1-2 kl. varžybos ir kvadrato 3-4 kl. varžybos.

Dėl pasaulyje susiklosčiusios pandemijos situacijos ir ribotų varžymosi galimybių bei siekiant sukurti saugias žaidynių sąlygas, šių metų žaidynės vyko mokyklų viduje, nesivaržant su kitų mokyklų moksleiviais, o nugalėtojai buvo renkami atsižvelgiant į sporto švenčių skaičių, tradicinių ir netradicinių sporto šakų skaičių. Norime pasidžiaugti, kad mūsų mokykla tarp pradinių ugdymo įstaigų pateko tarp prizininkų ir tapo viena aktyviausių sportuojančių pradinių mokyklų visoje Lietuvoje!