Įtraukusis ugdymas

posted in: Naujienos | 0

Vilniaus „Žiburio“ pradinė mokykla įgyvendindama įtraukųjį ugdymą tiki, kad individualią sėkmę mokydamasis gali patirti kiekvienas.

2023 metais organizuoti mokymai visiems pedagogams ir mokytojų padėjėjams „Darbas su elgesio ir emocijų sunkumų turinčiais mokiniais. Situacijų apžvalga ir jų valdymo galimybės“. Dalyvauta mokymų programoje „Misija – įtraukusis ugdymas“. Kelta kvalifikacija Lietuvoje ir užsienyje, pedagogams individualiai dalyvaujant mokymuose: „Elgesio, emocijų, dėmesio sunkumų turintys vaikai klasėje. Kaip optimizuoti ugdymo procesą?“, „Ką daryti mokytojams ir tėvams, kai vaikui sunku išlaikyti dėmesį?“, „Globalaus skaitymo metodo taikymas kuriant mokymosi procesą ASS vaikams“, „Aplinkos, ugdymo struktūravimas ir optimizavimas specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiam vaikui“, „Kolegialus bendravimas ir bendradarbiavimas mokyklos bendruomenėje ugdant didelių specialiųjų poreikių turinčius mokinius“, „Įtraukusis ugdymas ir edukacinės inovacijos“, „Sensorinių erdvių kūrimas atsižvelgiant į skirtingus vaikų poreikius”.

Metodinės grupės susirinkimų metu skaityti pranešimai „Rekomendacijos dėl atnaujintų  bendrųjų programų pritaikymo elgesio ar/ir emocijų sutrikimus turintiems mokiniams“, „Rekomendacijos dėl atnaujintų bendrųjų programų pritaikymo  mokiniams, turintiems negalią dėl įvairiapusio raidos sutrikimą“, „Įtraukusis ugdymas. Vaikų su negalia ugdymas Floridos valstijoje, JAV“. Skaitytas 1 pranešimas mokytojų padėjėjams „Darbas su SUP turinčiais mokiniais“, „Įtraukusis ugdymas. Vaikų su negalia ugdymas Floridos valstijoje, JAV“, „Universalaus dizaino pricipo taikymas mokykloje“, susipažinta su knyga „Universalus dizainas“.

Mokykloje yra du logopedo kabinetai, sensorinis kambarys. Įsigytos naujos sensorinės priemonės: skaitymo kortelės, laikmačiai, guma, minkštos masė ir kt.

Įgyvendinamas Erasmus+ projektas „Įtraukusis ugdymas – kiekvienas yra svarbus“, 8 pedagogai dalyvavo stažuotėse užsienyje, patirtimi dalijosi su mokyklos pedagogais bei praktiškai pritaikė įgytas žinias. Apie projektines veiklas daugiau skaitykite:

http://www.ziburio.vilnius.lm.lt/category/erasmus/