Stažuotė Nicoje

posted in: ERASMUS+, Naujienos | 0

Kovo mėnesį Vilniaus „Žiburio” pradinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita ir pradinių klasių mokytoja Vaida dalyvavo savaitės trukmės mokymuose įgyvendinant KA101 Erasmus+ projektą „Įtraukusis ugdymas – kiekvienas yra svarbus” tema ,,Designing Inclusive Learning. Environments to Support all Students”. Mokymai vyko Prancūzijoje, Nicos mieste, kuris žavi įspūdingu kraštovaizdžiu, senovę menančia architektūra bei turtinga kultūra. Mokymuose dalyvavome su mokytojais iš kitų Europos šalių: Norvegijos, Rumunijos, Graikijos bei Suomijos.

Mokymų metu pagilinome savo žinias apie įtraukųjį ugdymą, proceso supratimą, mokymosi kliūčių šalinimą. Tobulinome IT priemonių naudojimo siekiant padėti visiems besimokantiems įtraukioje aplinkoje, įgūdžius, gebėjimus bendradarbiauti mokyklų bendruomenėse (mokytojai, mokytojų padėjėjai, mokiniai, tėvai (globėjai, rūpintojai)), siekiant sukurti įtraukiųjų vertybių ir praktikos sistemą.

Mokymų metu lektorė Ruby taikė įvairius metodus – pristatymus, darbą grupėse, praktines – patirimines veiklas. Mokymų dalyviai iš skirtingų šalių dalinosi savo patirtimi ir ugdymo metodais, kuriuos naudoja savo darbe. Buvo įdomu sužinoti įvairias mokytojų patirtis.

Mokymų metu įgyta patirtimi dalinsimės su kitais mokyklos pedagogais bei praktiškai išbandysime naujai atrastus metodus bei žinias.