Erasmus+ KA210 projektas

posted in: ERASMUS+, Naujienos | 0

Įsibėgėjo tarptautinio Erasmus+ programos mažos apimties partnerysčių projekto  „White Friday: Responsible Consumption“ 2023-1-IS01-KA210-SCH-000152080 įgyvendinimo procesas.

2024 m. balandžio 15-19 d. vyko antrasis tarptautinis mokyklų – projekto partnerių bendradarbiavimo susitikimas Slovėnijoje, Šmarto pri Slovenj Gradec pradinėje mokykloje. Mūsų mokyklai atstovavo mokytojos Gabrielė, Gražina B., Vita ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita.

Susitikimo metu aptartos jau įgyvendintos projekto veiklos plastiko tema. Islandijos, Slovėnijos ir Lietuvos mokyklų komandos pristatė mokinių parengtas skaitmenines knygas bei video reportažus. Priimančiosios mokyklos atstovai suorganizavo apsilankymą  perdirbimo centre „Biotera Komenda“ ir surinkimo centre „Kocerod“. Turėjome galimybę apsilankyti Slovėnijos mokykloje, susipažinti su ugdymo sistema, pasidairyti po klases, pabendrauti su mokiniais ir pasimėgauti nuostabia Slovėnijos gamta.

Šmarto pri Slovenj Gradec pradinės mokyklos mokiniai pristatė jų įgyvendintą projektą apie dilgėles. Paragavome iš dilgėlių pagamintų patiekalų, kurie buvo apdovanoti kaip išradingiausi ir skaniausi Slovėnijoje.

Susitikime pradėta gvildenti antroji projekto tema – maisto švaistymas. Sudarytas kitų mokslo metų veiklų planas, aptarti laukiami rezultatai bei sutarta dėl nuotolinių susitikimų tarp bendradarbiaujančių klasių. Mokiniai su mokytojų pagalba kurs filmukus, nepanaudoto maisto receptų knygas, fiksuos ir analizuos duomenis mokyklos valgykloje, kurs plakatus, kurie paskatintų mažiau švaistyti maistą bei labiau jį tausoti.

Su nekantrumu laukiame kito tarptautinio bendradarbiavimo susitikimo, kuris vyks lapkričio mėnesį mūsų mokykloje!