Atrinktos mokyklos pradinio ugdymo informatikos turiniui kurti ir išbandyti

posted in: Naujienos | 0

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Ugdymo plėtotės centras vykdo projektą „Informatika pradiniame ugdyme“, skirtą pradinio ugdymo informatikos turiniui sukurti ir išbandyti. Projekto trukmė – 2017 m. vasaris – 2018 m. rugpjūtis.

Vasario mėnesį UPC kvietė mokyklas, kurios jau dabar sėkmingai integruoja informatiką į pradinį ugdymą, dalyvauti projekto veiklų vykdymo atrankoje – suburti komandą ir pateikti paraišką. Buvo pateiktos 69 mokyklų paraiškos. Atrenkant mokyklas, buvo atsižvelgta į mokyklos motyvaciją dalyvauti kuriant ir išbandant pradinio ugdymo informatikos turinį, mokyklos ir mokytojų patirtį naudojant IKT ugdymo procese, mokyklos naudojamas IKT priemones, galimybę suformuoti tinkamą komandą, steigėjo pritarimą.

Vilniaus „Žiburio“ pradinė mokykla yra viena iš dešimties atrinktų mokyklų, kurios komanda kartu su mokslininkų grupe kurs ir išbandys mokomąją medžiagą, parengtą remiantis informatikos turinio metmenimis; teiks siūlymus dėl informatikos turinio ir informatikos bendrosios programos projekto; dalyvaus projekto renginiuose ir mokymuose; dalysis gerąja patirtimi.

Skaitykite daugiau