Europos Sąjungos Kalbų diena

posted in: Naujienos | 0

Mokykloje visi 1–4 klasių mokiniai dalyvavo integruotame gamtą tausojančiame anglų kalbos ir dailės projekte „Daugiakalbis Europos Sąjungos dangoraižis“.

Pernai visus metus mokiniai stiprino sveikatą, valgydami jogurtus, o žiūrint į atliekančias jų pakavimo dėžutes, anglų kalbos mokytojoms Renatai Keliotienei ir Monikai Staliūnienei kilo mintis, kaip jas panaudoti: „Statysime rugsėjo mėnesį dangoraižį… ir ne bet kokį, o daugiakalbį, kuriame apgyvendinsime žmones iš 28 ES valstybių.“

Taigi šį rugsėjį  per dailės pamokas mokiniai su savo mokytojomis piešė  gyventojus, o per anglų kalbos pamokas kiekvienas išsitraukęs skirtingą ES šalį, gavo užduotį surasti tos tautybės vardą savo gyventojui, nupiešti šalies vėliavą ar surasti įdomų faktą apie tą šalį. Skatinome mokinius, grįžus namo, paprašyti tėvelių papasakoti, ką žino apie mokinio išsitrauktą valstybę. Siekėme suteikti mokiniams žinių apie kalbų mokymosi svarbą, norint išsaugoti turtingą Europos lingvistinę ir kultūrinę įvairovę bei stiprinome mokinių ekologinį sąmoningumą.

Išdygusiais dangoraižiais ir jų įvairiataučiais gyventojais galima pasidžiaugti mokyklos koridoriuje. Pirmokų dangoraižiai – žali, antrokų – mėlyni, trečiokų – raudoni, o ketvirtokų – geltoni. Suraskite dangoraižiuose save ir susipažinkite su savo kaimynais!