Mokytojų mokomasis vizitas į Talino ir Rygos mokyklas su projektu „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai!“.

posted in: Naujienos | 0

Lapkričio 6–9 dienomis trys Vilniaus „Žiburio” pradinės mokyklos mokytojos kartu su dar 44 mokyklų vadovais ir mokytojais iš visos Lietuvos vyko į mokomąjį vizitą po Talino bei Rygos mokyklas. Šį vizitą organizavo projektas „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai!“. Kertinė jo kryptis – įgalinti visos mokyklos bendruomenę kurti pokyčius ir taikyti įtraukiojo ugdymo principus, siekiant kiekvieno vaiko mokymosi sėkmės.

Mokytojos Laimutė Gavinavičiūtė,  Edita Rukšėnaitė-Narūnienė ir Toma Pakėnienė klausėsi kaimyninių šalių mokyklų sėkmės istorijų, susipažino su šių šalių švietimo sistemomis, jų iššūkiais bei planuojamomis pertvarkomis. Mokytojai turėjo galimybę dalyvauti tiek formaliose, tiek neformaliose diskusijose, palyginti daromus sprendimus, metodus bei rezultatus.

Ilgoje kelionėje autobusu tarp patyrusių ir mažiau patyrusių „Renkuosi mokyti“ mokytojų užsimezgė bendrystė. Kilo noras pažinti ne tik kaimyninių šalių mokyklas, bet ir kalbėti apie savo šalį, savo mokyklą, vaikus bei apie save, kaip žmogų, su asmeniniais poreikiais. Kilo diskusijos ir idėjos. Regis, atsivėrė visai kitas pasaulis – susimąstę ir skubantys mokytojai galėjo šiek tiek sustoti, atsipalaiduoti ir leistis į kelionę, kurioje jau viskas suplanuota, užsakyta ir suskaičiuota. Beliko joje nuoširdžiai būti ir visa, kas sukaupta, parvežti namo.