Konkursas „Bebras 2020“

posted in: Naujienos | 0

Informatikos ir informatinio mąstymo konkursas „Bebras“ įsteigtas Lietuvoje 2004 metais. Greitai tapo tarptautiniu, kasmet prie jo prisijungia vis naujos šalys. Pasaulyje didėja poreikis informatikos inžinierių, informacinių technologijų specialistų, gebančių kurti modernias, inovatyvias kompiuterių programas ir teikti intelektualias paslaugas. Didelis uždavinys tenka ugdymui: pradedant nuo pradinukų reikia mokyti inžinierinio, loginio, algoritminio, analitinio, procesinio mąstymo. „Bebro“ konkursas kaip tik to ir siekia. Uždavinius kuria visos jį rengiančios šalys drauge, šitaip apjungiamos skirtingos mokslininkų mokyklos, derinami siekiai, formuojama ateities informatikos plėtros vizija.

Mūsų mokykla dalyvavo šiame konkurse ir buvo apdovanota I vieta už aktyvų dalyvavimą, nes jame dalyvavo daugiau nei pusė mokyklos mokinių. Konkurso užduotis internetu atliko 74 pirmokai, 88 antrokai, 76 trečiokai ir 91 ketvirtokas. Džiaugiamės mokyklai įsteigtais prizais!

Sveikiname 4a klasės mokinį Algirdą, kuris užėmė I vietą  Lietuvoje tarp ketvirtokų, mokytoja Violeta.

Dėkojame visoms pradinių klasių mokytojoms už informatinio turinio integravimą ugdymo procese,  pavaduotojai ugdymui Ritai už sklandų konkurso organizavimą, mokyklos valytojoms Rimai, Virginijai, Liudai, Sigutei ir Nijolei už technologijų kabinetų dezinfekavimą, siekiant užtikrinti mokinių saugumą atliekant užduotis.