Projektas „Vilniaus pokyčių mokyklos“

posted in: Naujienos | 0

Vilniaus „Žiburio“ pradinė mokykla dalyvauja „Edu Vilnius“ projekte „Vilniaus pokyčių mokyklos“. Džiaugiamės, kad galime įgyvendinti pokyčius mokykloje bendraudami ir bendradarbiaudami su atrinktomis Vilniaus mokyklomis. Projekte „Vilniaus pokyčių mokyklos“ dalyvauja dešimt Vilniaus mokyklų, parengusių pokyčių planus sritims, kuriose siekia spartesnės pažangos, ir pagal kuriuos dirbs iki 2023 m. gruodžio mėnesio.

Mūsų mokykloje siekiame įgyvendinti pokyčius integruoto turinio srityje, vertinant mokinių pasiekimus, stebint mokinių individualią pažangą, tobulinant mokinių mokėjimo mokytis kompetencijas.

Vilniaus „Žiburio“ pradinė mokykla, Vilniaus šv. Kristoforo progimnazija, Vilniaus Filaretų pradinė mokykla bei Vilniaus Verkių mokykla – daugiafunkcis centras dalyvauja mokymuose, kuriuos organizuoja  specialistė iš Olandijos Marijke Broer. Mokymuose įgyjamos teorinės žinios kaip taikyti Nuolatinio tobulinimo metodiką bei išbandoma praktiškai, nuolat dalijamasi praktiniais pavyzdžiais. Mokymai šioms mokykloms vyksta nuotoliniu būdu, per visą mokymų laikotarpį įvyko jau aštuoni seminarai. Vedami mokymai suteikia ne tik naujų žinių, bet ir ramybės. Pasirinkusios pokyčių kryptis, mokyklos mažais žingsneliais mokosi užsibrėžti taisykles ir misijas klasėse, jas įgyvendinti. Į mokymosi procesą stengiamasi įtraukti mokytojus, mokinius.