Mobilumo veikla Švedijoje

posted in: ERASMUS+, Naujienos | 0

2022 m. gegužės 15–21 dienomis, įgyvendinant ERASMUS+ projektą 2020-1-LT01-KA101-077784 „Laikas mokytis – noriu, galiu, pirmyn žengiu“, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Banel ir pradinių klasių mokytojos Lina Molienė, Laimutė Gavinavičiūtė dalyvavo struktūruotuose mokymo kursuose „Fridos kelias“ – komunikacijos ir santykių kūrimo priemonės – Sveika, įkvepianti mokymosi aplinka su pamokomis, teorija ir praktika“ Švedijoje. Mokymų tema glaudžiai siejasi su projekto veiklomis ir pagalba pradinių ir vyresnių klasių mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių, mokymas(is) atsižvelgiant į jų gebėjimus.

Tarptautiniai mokymai vyko Švedijos miestuose: Vonersborge ir Gothenburge. Dalyvavo mokytojai iš: Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos, Čekijos, Slovakijos, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Portugalijos. Mokymai vyko taikant aktyvius ir kūrybiškus ugdymosi metodus: vyko diskusijos, organizuoti veiklų pristatymai, žaidimai, pasidalinta įvairių šalių patirtimi. Vykome į kelias „Frida“ mokyklas. Pagrindinis jų tikslas – kad mokiniai būtų kuo geriau pasiruošę „visiems“ tikėtiems ir netikėtiems įvykiams ateityje. Kursų metu buvo sudarytos galimybės stebėti ugdymo(si) veiklas gamtoje, įtraukiančias įvairių gebėjimų ir poreikių mokinius. Susipažinta su Švedijos švietimo sistema bei jos panašumais ir skirtumais su kitų šalių taikoma praktika.

Grįžusios iš kelionės mokytojos pasidalino įspūdžiais su pedagogais metodinio susirinkimo metu. Savo įgytą pedagoginę patirtį taikys ugdymo procese su mokiniais.