Draugystės mėnuo

posted in: Naujienos | 0

Kaip ir kiekvienais metais, kovo mėnuo visoje Lietuvoje skiriamas kovai prieš patyčias. Mūsų mokykla per šią akciją supažindino mokinius su patyčių samprata, formavo neigiamą nuostatą į patyčias, užsiėmimų metu mokė atpažinti, įvardinti sprendimo būdus prieš patyčias. Bendrų veiklų metu gvildenama draugystės ir bendravimo temos, siekiama, kad klasėje įsivyrautų geresni tarpusavio santykiai, primenant, kaip svarbu puoselėti draugystę, kad kiekvieno mūsų žodžiai bei veiksmai yra labai svarbūs šalia esančiam.

Visas draugystės mėnesis buvo suskirstytas į penkias savaites: Pirmoji savaitė ,, Duok penkis“ buvo skirta komplimentams. Mokėmės juos sakyti bei išgirsti iš kitų. Antrąją savaitę ,,Mokausi iš kino“ mokiniai žiūrėjo filmus apie draugystę, iš kurių kilo diskusijos ir pamąstymai. Trečiąją savaitę psichologė Dalia ir socialinė pedagogė Monika vedė pamokas prieš patyčias 1 – 2 klasėms ,,Mūsų rankos ir žodžiai skirti ne patyčioms“ ir 3 – 4 klasėms ,,Kiekvienas gali sustabdyti patyčias“. Ketvirtoji savaitė ,,Įsijunk šypseną“ ragino mokinius rinkti frazes apie juoką bei tai, kas skatina mus nusišypsoti. Paskutiniąją, penktąją ,,Spalvų savaitę“  puošėmės kiekvienos dienos spalvomis.

Dėkojame visiems mokyklos mokiniams, mokytojams ir bendruomenės nariams, kurie visą mėnesį kartu įsitraukė į veiklas, vykdė kalendoriaus užduotis ir skleidė pozityvumą mokykloje. Nepamirškime, kad visi mes esame labai svarbūs, draugaukime! Juk draugystė – gražiausia bendrystė mūsų gyvenimuose!