Ugdymo turinio atnaujinimas

posted in: Naujienos | 0

Vilniaus „Žiburio“ pradinės mokyklos pedagoginė bendruomenė ruošiasi Ugdymo turinio atnaujinimui (UTA) ir 2022-2023 m. m. dalyvauja kvalifikacijos tobulinimo renginiuose, konsultacijose, susipažįsta ir nagrinėja atnaujintų bendrųjų programų įgyvendinimo rekomendacijas. Ugdymo turinys bus atnaujinamas 1 ir 3 klasėse nuo 2023 m., o 2 ir 4 klasėse nuo 2024 m. rugsėjo mėnesio.

Vadovaujanti UTA pradinio ugdymo tikslas – padėti mokiniams formuotis moralines nuostatas, kultūrinę, tautinę ir pilietinę savimonę, įgyti šio amžiaus tarpsnio galimybes atitinkančius raštingumo gebėjimus, socialinius, emocinius ir sveikos gyvensenos įgūdžius. Įgyvendinant atnaujintas bendrąsias programas, bus ugdomos šios kompetencijos: komunikavimo, kultūrinė, kūrybiškumo, pažinimo, pilietiškumo, skaitmeninė, socialinė, emocinė ir sveikos gyvensenos. Visos kompetencijos yra vienodai svarbios ir ugdomos įgyvendinant visas bendrąsias programas. Pradinio ugdymo bendrosiose programose išskirti slenkstinis, patenkinamas, pagrindinis ir aukštesnysis lygiai. Mokinių pasiekimai pažymiais nevertinami.

Mokinių tėvams apie UTA:

https://www.canva.com/design/DAFQlufq6UU/JcKZKZOpNzzZ3cU2G2AiMA/view?utm_content=DAFQlufq6UU&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink#1

Visą informaciją apie UTA galima rasti:

https://www.emokykla.lt/bendrasis/bendrosios-programos/atnaujintos-bendrosios-programos

https://www.mokykla2030.lt/