Svečiai mokykloje

posted in: Naujienos | 0

Kovo 29 d. Vilniaus „Žiburio“ pradinė mokykla sulaukė svečių iš Šiaulių. Aplankyti 3a klasės mokinius atvyko antrokai iš Gegužių progimnazijos. Juos lydėjo mokytoja Edita, kuriai talkino šešios mokinių mamos. Atvykę mokiniai yra matematikos gamtamokslinio modulio „Giliuko kūrybinė laboratorija“ komandos nariai, šoka tautinių šokių kolektyve „Juostinas“. Antrokai kartu su trečiokais dalyvavo STEAM „Spagečių bokštas“ veikloje, kurios metu pasidalinę į komandas turėjo sukonstruoti kuo aukštesnį stovintį bokštą, sugalvoti jam pavadinimą, pristatyti savo darbą, aptarti sėkmes ir iššūkius, papasakoti kaip sekėsi dirbti komandoje.

Po pertraukos visi sugužėjo į aktų salę, kur mokytojas Šarūnas organizavo šokių veiklas. Prisistatymo šokį pirmieji sušoko svečiai iš Šiaulių. Smagu buvo stebėti  kolektyvo „Juostinas“ tautinius šokius. Šokis keitė šokį, netrūko gerų emocijų bei palaikymo aplodismentų. Pasirodymą užbaigė bendras abiejų mokyklų mokinių šokis.

Išvykdami namo svečiai išsakė gražius žodžius netradicinių veiklų organizatoriams, 3a klasės mokiniams, mokytojai Vitai. Tikimės, kad šis bendradarbiavimas tęsis ir kitais mokslo metais.