Erasmus+ projektas

posted in: ERASMUS+, Naujienos | 0

Įgyvendinant Erasmus+ projektą „Įsivertinimo metodikos tobulėjimo link“ 2023 metų vasario 13-18 dienomis mokytojos Gražina P. ir Violeta  dalyvavo  seminare „Klasės valdymo sprendimai mokytojams: naujos metodikos, efektyvi motyvacija, bendradarbiavimo ir vertinimo strategijos“ (“Classroom Management Solutions for Teachers: New Methodologies, Effective Motivation, Cooperation and Evaluation Strategies”)  Barselonoje.  Seminare dalyvavo 10 mokytojų iš Ispanijos, Danijos, Vokietijos ir Portugalijos.

Seminaro lektorė pateikė teorinę medžiagą apie mokinių savijautą mokykloje, jų elgesį sudėtingose situacijose. Su kursų dalyviais iš kitų šalių pasidalinome savo klasės valdymo patirtimi.  Aptarėme, kaip kitų šalių mokytojai vadovauja savo klasėms, kokius metodus naudoja, kaip mokiniai gali įsivertinti ir pateikti grįžtamąjį ryšį. Išbandėme įvairias IKT priemones, skirtas įtraukti ir palaikyti mokinių dėmesį, palengvinti mokymąsi. Sukūrėme Flipped classroom pamoką. Daugiausia laiko skyrėme įvairioms praktinėms veikloms, kurias pritaikysime savo veikloje.

Seminaro metu įgijome žinių apie pagrindinius mentorystės principus ir metodus,  įvairių profesinių įgūdžių: formuojamojo grįžtamojo ryšio, profesionalaus bendravimo, aktyvaus klausymo, instruktavimo ir konsultavimo teikimo.