Nacionalinio judumo iššūkio apdovanojimai

posted in: Naujienos | 0

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį apdovanojo 2023 m. Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojus, du mėnesius aktyviai ėjusius žingsnių iššūkiuose programėlėje #walk15.

„Jau tapo gražia tradicija, kad rugsėjo pradžioje kviečiu visus aktyviai judėti ir taip prisidėti prie žalios Lietuvos puoselėjimo. Džiugu, kad šiais metais prisijungė rekordiškai daug – per 111 tūkstančių dalyvių. Tai rodo, kad pamažu keičiame savo įpročius, vis labiau rūpinamės aplinka ir geriname savo fizinę bei emocinę sveikatą“, – kalbėjo šalies vadovas.

Šiemet iniciatyvoje dalyvavo visi Lietuvos miestai, miesteliai, aukštosios mokyklos, taip pat 90 proc. mokyklų, 1300 įmonių ir apie 1000 bendruomenių bei pasaulio lietuvių bendruomenių. Nacionalinio judumo iššūkio dalyviai kartu žengė 40 mlrd. žingsnių ir net 780 kartų apėjo aplink Žemę.

Vilniaus „Žiburio“ pradinės mokyklos mokiniai ir jų tėveliai, artimieji, mokytojai bei jų bičiuliai labai aktyviai dalyvavo ,,Mokyklų iššūkyje“, kuriame iš viso prisijungė 824 Lietuvos mokyklų bendruomenės.

Mūsų mokykla užėmė antrąją vietą ir surinko 254 041 192  žingsnių. Nuo pirmos vietos atsilikome mažiau nei 8 mln. žingsnių. Aktyviai žingsniavo beveik 900 dalyvių. Dauguma dalyvių gavo diplomus, įveikus daugiau nei 400 000 žingsnių.

Penktadienį Prezidentūroje apdovanojimų ceremonijos metu buvo apdovanoti Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojai. Vilniaus „Žiburio” pradinę mokyklą atstovavo:

vienas iš aktyviausių iššūkyje tėtis Remigijus, nuėjęs daugiau nei 2 mln. žingsnių,

aktyviausias 3a klasės mokinys Jonas, nuėjęs daugiau nei 1 mln. žingsnių,

aktyviausia mokyklos darbuotoja Jurginija, nuėjusi daugiau nei 1 mln. žingsnių,

mokyklos walk15 ambasadorė Gabrielė ir mokyklos direktorė Lina.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda apdovanojimų ceremonijos metu nugalėtojams įteikė padėkas bei padovanojo penkis ąžuolo medelius.

Linkime toliau stiprinti savo fizinę ir emocinę sveikatą bei kurti sveikatai palankią aplinką bei švaresnę ir žalesnę ateitį!  Dar aukštesnių pasiekimų Nacionaliniame judumo iššūkyje 2024 metais. Vilniaus „Žiburio” pradinės mokyklos pergalė įrodo, kad IR MAŽI GALI BŪTI DIDELI!

Nacionalinio judumo iššūkio transliacija: https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000306179/nacionalinio-judumo-issukio-apdovanojimai-2023