Įgyvendinamas pokyčių projektas

posted in: Naujienos | 0

Vilniaus „Žiburio“ pradinė mokykla kaip ir dar 10 Vilniaus mokyklų, dalyvavo „EDU Vilnius“ organizuojamoje Vilniaus pokyčių mokyklų programoje, kurios tikslas siekti mokyklose strateginių pokyčių, diegti pokyčius vadybos, ugdymo srityse ir mažinti skirtumus tarp Vilniaus švietimo įstaigų.

Būdami programos dalimi, konsultuodamiesi su mokyklai skirtu konsultantu, parengėme 2021-2024 metų pokyčių projektą „Integruoto ugdymo turinys kiekvieno mokinio pažangai“. Šio projekto tikslas bendraujant ir bendradarbiaujant sisteminti ir papildyti integruoto ugdymo turinį, kuris užtikrins nuolatinį kiekvieno mokinio mokymąsi ir pažangą. Mums buvo svarbu:

  • Įgyvendinti integruotą ugdymą;
  • Mokykloje suburti mokytojus bendrauti, bendradarbiauti, kurti vieningą mėnesio ugdymo turinį;
  • Sukurti kiekvieno mėnesio mokinio individualius pažangos stebėjimo lapus, skirtus įsivertinti bendruosius gebėjimus, pasimatuoti pasiekimus, planuoti savo mokymąsi;
  • Individualios pažangos stebėsena leis užtikrinti nuolatinį mokinių mokymąsi, grįžtamojo ryšio mokiniams ir mokinių tėvams teikimą.

Įgyvendinant projektą bendradarbiavome su „EDU Vilnius“ pasiryžome tapti nuolatinio tobulinimo metodikos startuole ir dalintis gerąja praktika su kitomis Vilniaus mokyklomis. Prisijungėme prie Nacionalinės pažangos programos „Tūkstantmečio mokyklos“, išbandėme dalyvaujamąjį biudžetą.

Akimirkos iš baigiamojo renginio:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0YcoE9MKotuYHaYazDSaRKNTjhLRYhbLp2B2MLoXCBDmvsMV3piEsRRkziPCh9fRfl&id=100063352171434&sfnsn=mo