Lietuvos valstybės atkūrimo diena

posted in: Naujienos | 0

Vasario 16-osios minėjimo proga, mokyklos aktų salėje vyko iškilminga šventė, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Šventė prasidėjo mokyklos direktorės pasveikinimu, kuri pasidžiaugė, kad kartu švenčiame svarbų Lietuvos istorijos įvykį.

Šią svarbią Lietuvai dieną, mokiniai ir mokytojai susirinko kartu sugiedoti tautišką giesmę ir prisiminti savo šalies istorinį palikimą. Šventės metu turėjome galimybę pažvelgti į praeitį, kuri atspindėjo, kaip senaisiais laikais žmonės švęsdavo šią svarbią dieną. Įspūdingi vaizdų fragmentai leido vaikų vaizduotei sugretinti dabartį su praeitimi.

Šventę vainikavo mokytojų ir mokinių dainos Lietuvai, kurios atspindėjo jos didingumą ir grožį, o virš galvų plazdanti didžiulė vėliava simbolizavo laisvę ir vienybę, gyvybingą ir stiprią Lietuvos dvasią.

Po šventės salėje sklido vaikų juokas ir šiltos šypsenos. Tokios šventės ne tik primena apie svarbius istorinius įvykius, bet ir suartina mokinius bei mokytojus, palieka ne tik gražius prisiminimus, bet ir skatina didžiuotis savo šalimi bei jos istorija.