Draugystės mėnuo

posted in: Naujienos | 0

Vilniaus „Žiburio“ pradinėje mokykloje kovo mėnuo buvo skirtas draugystei. Psichologė Dalia ir socialinė pedagogė Monika kvietė visą mokyklos bendruomenę įsitraukti į veiklas, kuriose didelis dėmesys skirtas šalia esančiam. Įvairiausios ir skirtingos veiklos vyko kiekvieną Draugystės mėnesio savaitę:

  • 1 savaitė – DRAUGO SAVAITĖ,
  • 2 savaitė – DRAUGAS FILMUOSE,
  • 3 savaitė – AŠ GALIU SUSTABDYTI PATYČIAS,
  • 4 savaitė – GEROS SAVIJAUTOS SAVAITĖ.

Pirmąja kovo savaitę ,,Draugo savaitę“ mokiniai žaidė stalo žaidimus, atliko komandines užduotis bei piešė savo geriausią draugą, apgalvodami, kokiomis savybės ir būdo bruožais jie pasižymi. Antrąja kovo savaitę ,,Draugas filmuose“ mokiniai žiūrėjo filmą ir piešė plakatus su draugystės frazėmis, herojais ir draugiškais filmo epizodais. Trečiąją savaitę ,,Aš galiu sustabdyti patyčias“ kiekvienai klasei buvo vedamos pamokos apie tai, kas yra patyčios, kokia galima jų žala žmogui ir ką daryti, kad jų nebūtų bendruomenėje. Po pamokos šokamas draugystės šokis. Ketvirtąją savaitę ,,Geros savijautos“ visa bendruomenė vienas kitą džiugino susiderinę kartu tam tikromis spalvomis, kurios leidžia suprasti, kad nors ir esame skirtingi, bet visi labai reikalingi. Taip pat, vienas kitam sakėme daugiau gražių žodžių, komplimentų bei darėme gerus darbus.

Ačiū mokiniams ir visiems, kurie aktyviai įsitraukė į organizuojamas veiklas. Tikimės, kad visada prisiminsime kaip kiekvieną draugystę reikia saugoti ir kokie mūsų žodžiai bei veiksmai turi stiprią galią šalia esančiam.