Muziejų dienos

posted in: Naujienos | 0

Spalio 23-27 dienomis Vilniaus „Žiburio“ pradinės mokyklos mokiniai ir mokytojai aplankė miesto muziejus, kur sužinojo daug naujų dalykų. Jie lankėsi – Pinigų muziejuje, Vytauto Kasiulio dailės muziejuje, Valstybės saugomų teritorijų tarnyboje prie Aplinkos ministerijos, Lietuvos valdovų rūmuose, Energetikos ir technikos muziejuje.
Grįžus į mokyklą, kiekviena klasė, išrinko 3 įdomiausius faktus, juos užkodavo QR kodu bei paruošė informacinę kortelę „Ar žinai, kad…“. Panaudojant klasių surinktą medžiagą, buvo sudarytas kryžiažodis, kurį mokiniai išsprendė skanuodami ir rinkdami informaciją iš QR kodų.
Muziejų dienų proga, mokykloje buvo įkurtas Vilniaus „Žiburio“ pradinės mokyklos muziejus, o VšĮ „Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra“ leido mokykloje eksponuoti kilnojamą ekspoziciją „Senieji amatai“.

Dėkojame mokytojoms Monikai Staliūnienei, Editai Rukšėnaitei-Narūnienei, Renatai Keliotienei, bibliotekos vedėjai Birutei Markevič ir klasių mokytojoms už Muziejų dienų įgyvendinimą mokykloje.