Stažuotė Suomijoje

posted in: ERASMUS+, Naujienos | 0

Įgyvendinant Erasmus + projektą, „Įtraukusis ugdymas – kiekvienas yra svarbus“, rugsėjo 18-22 dienomis, socialinė pedagogė Monika ir specialioji pedagogė Simona, dalyvavo mokytojų kvalifikacijos kėlimo kursuose „Inclusive education – peer learning in the academic education of inclusive students“ Helsinkyje, Suomijoje.

 

Mokymų tikslas – skatinti mokyklos bendruomenę, efektyviai prisidėti prie specialiuosius ugdymosi poreikius turinčių mokinių integravimo bendrojo ugdymo mokyklose, mokymosi procese pasitelkiant bendraamžių pagalbą. Mokymų metu, Europass Teacher Academy lektorius, aptarė specialiųjų ugdymosi poreikių nustatymo metodus, veiksmingos įtraukiosios praktikos principus, bendrosios mokymo programos individualizavimą, atsižvelgiant į mokinių stipriąsias ir silpnąsias puses. Buvo aptarti mokymosi metodai ir pagalbos mokiniui galimybės, pasitelkiant klasės draugų įsitraukimą.

 

Mokymų metu buvo itin didelis dėmesys skirtas asmeninei patirčiai bei kylantiems iššūkiams. Taip pat, sužinota, kokiais principais dirba Helsinkio švietimo įstaigos. Pastebėti panašumai ir atrasti skirtumai tarp Lietuvos ir Suomijos ugdymo organizavimo. Tikimės, kad įgytos naujos žinios ir patirtys, leis efektyviau ir drąsiau taikyti naujus metodus ugdymo procese.