Erasmus+ KA210 projektas

posted in: ERASMUS+, Naujienos | 0

Vilniaus „Žiburio“ pradinė mokykla bendradarbiaudama su Slovėnijos ir Islandijos mokyklomis teikė paraišką įgyvendinti Erasmus+ mažos apimties partnerysčių projektą. Džiaugiamės laimėję ir gavę lėšų įgyvendinti tvarumo projektą „White Friday: Responsible Consumption“ 2023-1-IS01-KA210-SCH-000152080.

Projekto mokyklose veiklas pradėjome įgyvendinti nuo rudens. Pirmoji užduotis buvo pristatyti projektą mokyklos bendruomenei, supažindinti su projekto tikslais ir veiklomis. Mokiniai su mokytojų pagalba naudodami skaitmenines technologijas kūrė projekto logotipus. Su projekto komandų atstovais buvo tariamasi dėl pirmojo tarptautinio susitikimo Islandijoje tikslų ir užduočių, derinama programa, numatomos veiklos.

2023 m. lapkričio mėnesį tarptautiniame susitikime mūsų mokyklą atstovavo mokytojos Gabrielė ir Vita, pavaduotoja ugdymui Rita ir direktorė Lina. Buvo smagu susipažinti su Slovėnijos ir Islandijos mokytojų komandomis. Įdomu lankytis Islandijos mokykloje, susipažinti su ugdymo sistema, turėti galimybę žvilgtelti į Islandijos gamtos grožį.

Įgyvendintos numatytos susitikimo veiklos: išrinktas projekto logotipas, projektas įkeltas į eTwinning platformą, projekto nariai prisijungė prie projekto, pristatyti trijų šalių projekto simboliai, numatytos tolesnės veiklos, veiklų įgyvendinimo datos, aptarti skaitmeniniai ištekliai, pasiskirstyta atsakomybėmis, įsivertinome ir reflektavome kaip vyko pirmasis susitikimas. Tolimesnės projekto veiklos: kiekviena mokykla iki pavasario tyrinėja ir atlieka sutartas veiklas apie plastiką, jo rūšiavimą, aptaria plastiko vartojimo mažinimo galimybes.

Mūsų mokyklos 3d klasės mokinės Sofijos sukurtas logotipas išrinktas projekto logotipu. Džiaugiamės ir didžiuojamės!