Seminaras Valensijoje

posted in: ERASMUS+, Naujienos | 0

Įgyvendinant Erasmus+ projektą „Įsivertinimo metodikos tobulėjimo link“ mokyklos direktorė Lina ir pradinių klasių mokytoja Gabrielė dalyvavo seminare Valensijoje „Atrask geriausią mokytoją savyje” (“Take the best Teacher out of yourself“). Seminare iš viso dalyvavo 12 pedagogų iš įvairių Europos valstybių (Vokietijos, Švedijos, Čekijos, Slovėnijos ir Bulgarijos). Pirmos dienos metu dalyviai papasakojo apie save –apie savo vardo kilmę, jo reikšmę, taip vieni su kitais susipažinome. Naudodami prezentacijas pristatė mokyklas iš kurių atvyko, papasakojo apie savo šalies tradicijas. Seminaro pranešėja Paula pristatė Ispanijos švietimo sistemos modelį. Darbo grupėse metu diskutavome apie mokinių ir mokytojų motyvaciją, ugdymo panašumus ir skirtumus, projektų pridėtinę vertę mokykloms.

Seminaro pranešėja pristatymo metu naudojo trello programą, kurioje kiekvieną seminaro dieną dalyviams buvo pateikiama mokymų medžiaga su pagrindine informacija. Dalyviai taip pat galėjo kelti informaciją: nuorodas su savo atliktomis užduotimis, komentuoti atliktas veiklas, prisegti dokumentus. Tikimės šią programą išbandyti ir pritaikyti savo mokykloje organizuojant metodinius susirinkimus. Seminaro metu pranešėja naudodama genial.ly programą pristatė seminaro dalyviams filmuką apie motyvaciją, diskutavome, kas skatina motyvaciją, su kokiais iššūkiais susiduriama. Paula seminaro dalyvius supažindino su intelekto tipais, užsiėmimo metu ieškojome ir skirstėme žymius žmones pagal intelekto tipus, pamąstėme, kokius žymius žmones galėtų pasirinkti mūsų mokyklos mokiniai. Analizavome mokinių motyvaciją per pavyzdžius, kodėl vieni mokiniai dirba aktyviai, įsitraukia į veiklą, o kiti ne? Kaip juos motyvuoti? Aptarėme motyvaciją lemiančius faktorius, mokytojo veiksmus motyvuojant mokinius.

Seminaro pranešėja pristatė darbo grupių metodus: idėjų ratas, klausimai ir atsakymai, sukurk testą, vaidmenų žaidimai, argumentuotas pranešimas, problemos sprendimas. Dalyviai dirbdami grupėse aptarė šių metodų privalumus ir pritaikymo galimybes ugdymo procese. Pasidalino savo mokyklų patirtimi, kokius dar naudoja darbo grupių metodus. Dalyviams seminaro metu buvo pristatyti IT įrankiai: play.booklet; powtoon; canva; ted education; genially; quizlet; educaplay, kuriuos galėjome išbandyti praktiškai. Seminare dalyvaujantiems mokytojams buvo suplanuotos dvi ekskursijos su gide po Valensiją. Seminaro pabaigoje reflektavome, apibendrinome veiklas, įvertinome seminaro kokybę, pateikėme pasiūlymus. Grįžusios iš kelionės įgyta patirtimi pasidalinsime su kolegomis metodinio susirinkimo metu, taip pat  įvairias skaitmenines programas ir užduotis pritaikysime ugdymo procese.